Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Hitno ispitati sumnju da su kablovi televizije K1 namerno presečeni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 12. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Hitno ispitati sumnju da su kablovi televizije K1 namerno presečeni

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da se hitno rasvetle okolnosti prekida na optičkim kablovima televizije K1 i utvrdi da li su oni namerno presečeni kako bi bilo onemogućeno prikazivanje jutarnjeg programa pod nazivom „Uranak“ autorke Jovane Joksimović. UNS će o ovom incidentu, koji se desio juče, obavestiti i Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara.

U televiziji K1 kažu da pretpostavljaju da su kablovi presečeni. „Da su usled vremenskih uslova prekinuti, MTS bi kao provajder u svom sistemu imao alarm kao signal da je kvar na mreži. Bilo nam je onemogućeno slanje signala operatoru od 7:19 do 9:47 sati“, navode u ovoj televiziji.

U K1 ističu da je slučaj vlasnik objekta danas prijavio policiji a da će ona, pretpostavljaju, pregledom nadzornih kamera doći do odgovora.

Autorka emisije „Uranak“ Jovana Joksimović juče je na svom Instagram profilu napisala da je neko presekao optičke kablove televizije K1 i odložio najavljeni početak jutarnjeg programa na dva sata. „Kada se ovoj sabotaži doda i kampanja u medijima koja se poslednjih dana vodi protiv našeg programa, mogu slobodno da zaključim: Broj onih koji nam ne žele dobro, njihov strah od Uranka, u direktnoj je proporciji sa našim kvalitetom“, navela je Joksimovićeva.

UNS podseća da je članom 149 Krivičnog zakonika za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena kazna zatvora do godinu dana i poziva nadležne da hitno utvrde ko stoji iza ovog incidenta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi