Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji Gordani Uzelac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 02. 2021.

Izvor: UNS

UNS: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji Gordani Uzelac

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje i prostačke uvrede koje je novinarka televizije Pink Gordana Uzelac dobila na društvenoj mreži Instagram i očekuje da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal što pre otkrije ko stoji iza takvih poruka i pokrene postupak protiv tih osoba.

Televizija Pink juče je objavila da su njihovoj novinarki sa dva profila na Instagramu pod nazivima „Miloš Živković Ćiće“ i „Lazar Ristić“ upućene pretnje smrću i uvrede, između ostalog i rečima „nećeš još dugo“, te pozvali nadležne da spreče ostvarivanje ovih pretnji, podsećajući da je Gordanu Uzelac ranije i pristalica „Dveri“ napao ispred Pinka. 

Pretnje nasiljem novinarima su nedopustive u demokratskom društvu i one za posledice mogu imati ugrožavanje njihove bezbednosti. UNS zato očekuje da i u ovom slučaju policija i tužilaštvo deluju efikasno i odvraćajuće na svakog ko vređa i preti onima koji rade posao od javnog interesa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi