Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Zadržavanje ekipe RTS-a na Jarinju udar na slobodu štampe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 02. 2021.

Izvor: UNS

UNS: Zadržavanje ekipe RTS-a na Jarinju udar na slobodu štampe

Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak Društvo novinara Kosova i Metohije protestuju što ekipi emisije „Pravo na sutra“ Radio-televizije Srbije (RTS) kosovska policija i dalje ne dozvoljava da uđe na teritoriju pokrajine i smatraju da su sloboda kretanja i sloboda govora osnovna ljudska prava koja se ne smeju ograničavati administrativnim merama.

Urednica emisije „Pravo na sutra“ Svetlana Vukmirović potvrdila je za UNS-a da se ekipa RTS-a na administrativnom prelazu Jarinje nalazi od juče u podne, od kada ne mogu da uđu na Kosovo u Metohiju, te da im je kosovska policija rekla da čeka odgovor iz ministarstva inostranih poslova u Prištini. Novinarku Svetlanu Vukmirović kosovski policajci duže od dve godine sprečavaju da izveštava tako što je redovno zadržavaju na prelazima. 

UNS će o ovom udaru na slobodu štampe obavestiti međunarodne institucije i udruženja i podseća da je ovo treći slučaj u poslednja tri dana da organi takozvane Republike Kosovo ne dozvoljavaju novinarima da izveštavaju. Na dan izbora na Kosovu i Metohiji, na administrativnom prelazu Jarinje zadržane su i ekipe Regionalne televizije Kraljevo i Televizije Pink, kojima nije dozvoljeno da uđu u pokrajinu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi