Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Protest zbog vređanja i pokušaja pritiska na novinarku lista „Danas“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 06. 2021.

UNS: Protest zbog vređanja i pokušaja pritiska na novinarku lista „Danas“

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja pritiska na novinarku lista „Danas“ Mirjanu Stevanović koju je Žarko Kosović, vlasnik preduzeća „Bora Kečić“ koje se bavi vangabaritnim transportom, posle teksta koji je objavila prvo uznemiravao telefonom, a zatim nastavio da piše poruke uvredljivog sadržaja.

„Pozvao me je u petak oko 15 sati. Govorio je da će me tužiti i time uništiti. Pretpostavljam da je moj broj telefona dobio iz „Srbijaputa“, firme kojoj sam se obratila zbog teksta koji sam pisala, a u kojoj je većinski vlasnik. Posle razgovora krenule su poruke na vajber, koje sam prosleđivala redakciji“, rekla je UNS-u novinarka Stevanović.

U porukama se Kosović novinarki obraća sa „novinarčino“, između ostalog piše: „najavi me kod tvog direktora da sa njim popričam o tvom statusu“, konstatuje da novinarka ima malu platu i da će tražiti odgovor od direktora da li je to „zato što je loš radnik, pogotovo novinar“ ili zato što „sumnja da živi od ličnih sponzora“.

U razgovoru za UNS Žarko Kosović navodi da je pozvao novinarku jer smatra da je napisala neistine o njemu i njegovoj firmi, a da ga prethodno nije pozvala, tvrdi da joj je slao poruke u kojima je dostavljao podatke koje je očekivao da novinarka objavi.

UNS podseća da je svako ko je nezadovoljan pisanjem novinara i medija u prilici da se obrati redakciji demantijem, žalbama zbog kršenja novinarskog kodeksa Savetu za štampu i sudovima časti novinarskih udruženja, kao i redovnim sudovima. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi