Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Etiketiranje novinara KRIK-a opasno po njihovu bezbednost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 07. 2021.

Autor: UNS

UNS: Etiketiranje novinara KRIK-a opasno po njihovu bezbednost

Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je zbog ponovnog dovođenja u vezu portala Krik sa grupom Veljka Belivuka osumnjičenom za mučenje i surova ubistva kako je danas objavljeno na naslovnicama tabloida „Alo“, „Informer“ i "Objektiv".

Na naslovnim stranama ovih tabloida nalaze se naslovi „Krik koljača i lažova“, „Krik je prvi opalio metak“, odnosno tekst "mafijaško-koljački portal Krik".

UNS ukazuje da je etiketiranje novinara kao simpatizera ili pripadnika kriminalnih klanova neprihvatljivo i opasno po njihovu bezbednost.

UNS se protivi i odluci uredništva da izjave iz istrage osumnjičenih za teška ubistva i mučenje predstavljaju čitaocima kao neupitne kao što je to učinio list Nova na svojoj naslovnoj strani. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi