Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje pretnje smrću novinaru portala Nova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 10. 2021.

Izvor: UNS

UNS osuđuje pretnje smrću novinaru portala Nova

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje smrću koje dobija novinar portala Nova Pero Jovović i traži da policija i tužilaštvo pronađu odgovorne.

Jovović je UNS-u rekao da je u Prištinu došao da izveštava sa festivala "Mirdita, dobar dan" i da je na Fejsbuku objavio gde se nalazi.
"Stavio sam zastavu Kosova. Informer je to skrinšotovao, pa su to preneli ostali tabloidi. Junajted medija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine su podneli krivične prijave. Dostavio sam advokatima fotografiju koja mi je poslata gde mi je nožem probijena glava i gde mi je prerezan grkljan, ali i druge pretnje", rekao je Jovović.

UNS-u je potvrdio da većina pretnji stiže sa profila koji su anonimni, ali da ima i onih sa imenom i prezimenom. Jovović je UNS-u takođe rekao da ljude koji mu prete ne poznaje, kao i da pretnje i uvrede stižu i dalje, javno i u inboks njegovih naloga na društvenim mrežama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi