Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS protiv obračuna sa medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 04. 2006.

UNS protiv obračuna sa medijima

Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije oštro se protive odluci Saveta Republičke radiodifuzne agencije kojom se na 30 dana BK TV oduzima dozvola za emitovanje programa.

UNS i SNS osuđuju izricanje ove kaznene mere u posebno osetljivom momentu tek dodeljenih i zakasnelo obrazloženih odluka o dodeli nacionalnih TV frekvencija, koje predstavljaju javno dobro.

UNS i SNS smatraju da je neprihvatljivo oduzimanje dozvole na osnovu obrazloženja da je BK TV kršila propise o radiodifuziji vršeći medijski pritisak na Savet u proteklih nekoliko dana, pri čemu se navodi da, u ovom slučaju, BK TV nema pravo žalbe.

UNS i SNS podržavaju pravo svakog medija, pa tako i BK TV, i na medijsku odbranu, koja podrazumeva promenu ustaljene programske šeme.

UNS i SNS, takođe, smatraju da današnje isključivanje svih repetitora i na taj način onemogućavanje emitovanja programa ove televizije, koja ima pravo da uloži žalbu na odluku Saveta RRA o dodeljivanju nacionalnih frekvencija, predstavlja meru ućutkivanja, praksu koja bi trebalo da je daleko iza nas.

UNS i SNS smatraju da odluka Saveta RRA o prekidu emitovanja programa, kao mere koja najviše pogađa neki medij, predstavlja nesnalaženje članova Saveta i primenu sile prema zaposlenima na BK TV, koji imaju prava da traže da se preispitaju razlozi za dodeljivanje nacionalnih frekvencija.

UNS i SNS osuđuju poteze koji počinju da liče na razračunavanje pripadnika Saveta RRA i njenog predsednika Nenada Cekića sa medijskom kućom koja predstavlja jednu od najgledanijih televizija, i sa pravom očekuju da ovo nezavisno regulatorno telo preispita odluku o sprečavanju rada BK TV.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi