Naslovna  |  Saopštenja  |  REM da reaguje na diskriminaciju po nacionalnoj osnovi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 11. 2021.

Izvor: UNS

REM da reaguje na diskriminaciju po nacionalnoj osnovi

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje propagiranje diskriminacije u medijima i govor mržnje, kao što je to bio slučaj u programu TV Pink kada je gost Dragoslav Bokan po nacionalnoj pripadnosti vređao potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić i rumunsku manjinu u Srbiji.

UNS apeluje na novinare i urednike medija, posebno kolege iz elektronskih medija sa nacionalnom pokrivenošću, da pravovremeno reaguju na propagiranje mržnje i diskriminaciju i nedvosmisleno je osude. 

UNS podseća na odredbu Kodeksa novinara Srbije koja ukazuju da novinar mora biti svestan opasnosti od diskriminacije koju mogu da šire mediji i da mora učiniti sve da izbegne diskriminaciju zasnovanu na rasi, polu, starosti, seksualnom opredeljenju, jeziku, veri, političkom i drugom mišljenju, nacionalnom ili društvenom poreklu. 

UNS traži da REM reaguje na ovaj i svaki drugi slučaj govora mržnje i diskriminacije u elektronskim medijima. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi