Naslovna  |  Saopštenja  |  I medijima prete bombom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 06. 2008.

I medijima prete bombom

Udruženje novinara Srbije (UNS) od policije očekuje da što pre pronađe vinovnike današnje telefonske pretnje redakcijama "Glasa javnosti", "Kurira" i "Kurir sporta". Nepoznati glas oko 11 časova sekretarici kabineta vlasnika, Radisava Raje Rodića, saopštio je da je u Vlajkovićevoj 8, gde se nalaze prostorije ovih listova, postavljena bomba.

Prema rečima sekretarice kabineta, grublji muški glas rekao joj je doslovno da je "u zgradi Kurira postavljena bomba" i da poruku "prenese kome treba".

Redakcije ovih listova u isto vreme primile su više telefonskih poziva sa neartikulisanim glasovima. Iz zgrade su evakuisani novinari, tehnička redakcija i ostale službe, a kontradiverziona policija sa dresiranim psima pretražila je objekat. Utvrđeno je da je dojava bila lažna.

UNS podseća da su rukovodeći ljudi "Glasa javnosti" i "Kurira" više puta bili meta napada.

Radisavu Rodiću je u julu 2003. godine bila podmetnuta bomba pod automobil, dok je uredniku Slavoljubu Kačareviću zapaljen automobil.

U štampariji ove medijske kuće, koja se nalazi na Bulevaru kralja Aleksandra, tokom 2004. i 2005. godine nekoliko puta je u vreme štampanja novina iznenada nestajala struja.

Havarije nisu samo izazvale kašnjenje štampe, nego i oštećenje skupih štamparskih mašina, a uzrok nestanaka struje nikada nije utvrđen.

Na meti napadača u decembru 2004. godine bio je i jedan od objekata u vlasništvu Radisava Rodića, kada je povređen i čuvar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi