Naslovna  |  Saopštenja  |  Omogućiti rad TV Resava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 06. 2008.

Omogućiti rad TV Resava

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje izbacivanje redakcije TV Resava i časopisa RESAVSKI POŠTONOŠA iz prostorija čiji je vlasnik opština Svilajnac, kao i nasilno prekidanje televizijskog programa koje je 04.juna sprovela komisija Opštinskog veća Svilajnca po nalogu zamenika predsednika opštine i predsednika Okružnog odbora Demokratske stranke za Pomoravlje, Predraga Milanovića.

UNS ističe da je komisija Opštinskog veća formirana radi preuzimanja televizijske opreme koja je vlasništvo opštine, ali je zloupotrebila ovlašćenje i umesto da preuzme opremu, čemu se niko u Televiziji Resava nije protivio, izbacila zaposlene, naredila prekid programa i kroz kablovsku mrežu čiji je TV Resava zakupac, pustila signal lokalnog radija ČIČICA.

Inače, TV Resava poseduje vlastitu opremu i za emitovanje programa i nije joj bila neophodna tehnika koja je vlasnistvo opštine.

UNS podseća opštinsko rukovodstvo Svilajnca na Zakon o informisanju po kojem „niko ne sme da vrši bilo kakav fizički ili drugi pritisak na javno glasilo i njegovo osoblje, kao ni uticaj podesan da ih omete u obavljanju posla“ i traži da Sud zbog povrede slobode javnog informisanja u skladu sa Zakonom, reaguje po hitnom postupku.

UNS traži da opštinsko rukovodstvo omogući povratak i nesmetan rad redakcijama TV Resava i najstarijeg lokalnog lista RESAVSKI POŠTONOŠA u zakupljeni prostor i nadoknadi štetu nastalu nezakonitim nasilnim prekidom programa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi