Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM osuđuju pozive da se zabrani rad portala Kosovo onlajn
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 03. 2022.

Autor: UNS-DNKiM Izvor: UNS-DNKiM

UNS i DNKiM osuđuju pozive da se zabrani rad portala Kosovo onlajn

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije osuđuju poziv poslanika Samoopredeljenja Ljuana Alijua da se zabrani portal Kosovo onlajn

Poziv poslanika Alijua Nezavisnoj komisiji za medije da se zabrani ovaj portal je direktno usmeren na uskraćivanje medijskih sloboda.

Podsećamo da prema važećim zakonima na Kosovu ovo regulatorno telo nema nikakve nadležnosti kada su u pitanju onlajn mediji.

Smatramo da je vest koju je objavila agencija Kosova pres pod naslovom „Kosovo onlajn Srpsko-ruski propagandni portal, potrebna je zabrana njegovog delovanja na Kosovu“, tendenciozna i usmerena na ovaj medij bez argumenata i činjenica.

Poziv na zabranu medija predstavlja poziv na uskraćivanje prava na slobodu govora i slobodu mišljenja i ne doprinosi javnom međuetničkom dijalogu na Kosovu.

Pozivamo i kolege iz redakcija na albanskom jeziku da prestanu sa etiketiranjem portala Kosovo onlajn, iznoseći brojne nepotkrepljene tvrdnje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi