Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da pronađe ko je razbio vrata Mađarske medijske kuće
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 04. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Policija da pronađe ko je razbio vrata Mađarske medijske kuće

Udruženje novinara Srbije osuđuje uništavanje ulaznih vrata zgrade Mađarske medijske kuće u Subotici i traži od policije da pronađe počinioce.

U noći između subota i nedelje mlađi muškarac sa kapuljačom na glavi razbio je staklo na zgradi u kojoj se nalaze RTV Panon, Subotički mađarski radio, subotička redakcija dnevnog lista „Mađar So“ i nedeljnika „Het Nap”.

Sigurnosne kamere snimile su grupu mladića koja prolazi pored zgrade, dok jedan iz grupe prilazi vratima Medijske kuće i udarcem nogom razbija staklo na vratima.

Kako za UNS kaže Ištvan Bodžoni, direktor RTV Panon, mladići su izašli iz susedne zgrade koja je delom nastanjena. On pretpostavlja da se u toj zgradi organizuju zabave, ali osim ispisanih grafita, do sada nisu imali većih problema.

“Taj deo je prilično osvetljen, verovatno su znali da imaju kamere. Ne boli nas toliko što su razbili staklo, to može svaka pijana budala, već što su naši automobili parkirani ispred, pa ćemo morati da preispitamo bezbednosne procedure, kaže Bodžoni.

On kaže da je slučaj prijavljen policiji, u toku noći je obavljen uviđaj, a za počiniocem se traga. Navodi i da su slučaj prijavili da bi se predupredili slični događaji, ali da nisu pokretali postupak pred tužilaštvom.

“Mi ovih dana proslavljamo Uskrs, pravoslavni vernici će praznovati sledeće nedelje. Želim svima, pa i tim momcima i svima sličnim njima, ne samo u Subotici, nego u bilo kom gradu, da u miru provedu praznike i da razmišljaju o pametnim stvarima”, poručio je Bodžoni.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi