Naslovna  |  Saopštenja  |  SINOS, UNS i NUNS pozivaju novinare da se pridruže protestu zbog odluke o izručivanju Asanža SAD
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 10. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

SINOS, UNS i NUNS pozivaju novinare da se pridruže protestu zbog odluke o izručivanju Asanža SAD

Sindikat novinara Srbije (SINOS), Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozivaju koleginice i kolege da se pridruže protestu zbog odluke britanskog pravosuđa da Sjedinjenim Američkim Državama izruči Džulijana Asanža. Skup će biti održan sutra, 8. oktobra, preko puta Ambasade Velike Britanije koja se nalazi u u Resavskoj broj 46 sa početkom u 13 sati.

Novinari se mole da donesu svoje PRES prsluke i novinarske legitimacije.

U isto vreme biće održan protest u Velikoj Britaniji, gde će više od 3600 ljudi formirati „ljudski lanac“ i opkoliti zgradu parlamenta u Londonu, zahtevajući Asanžovu slobodu. Okupljeni će se suprotstaviti izručenju Asanža i pozvati američku vladu da odbaci sve optužbe protiv njega.

Članovi sindikata Međunarodne federacije novinara (IFJ), Evropske federacije novinara (EFJ) i  članovi britanske Nacionalne unije novinara (NUJ) pridružiće se ovom skupu.

„Kriminalizovanje istraživačkog novinarstva omogućava svaku drugu vrstu represije. Ako se dovoljno nas okupi da opkolimo Parlament za nekoliko nedelja, taj proces može biti zaustavljen“, navedeno je u saopštenju NUJ-a ovim povodom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi