Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da pokrene postupak protiv osoba koje su pretile Peru Jovoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 02. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da pokrene postupak protiv osoba koje su pretile Peru Jovoviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje koje je novinar portala Nova.rs Pero Jovović dobio preko Tvitera i traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrene postupak protiv ove i svih osoba koje su mu pretile prethodnih godina.

Peru Jovoviću je juče nepoznata osoba sa Tviter naloga @goran63030358 napisala da mu „treba staviti pištolj na čelo i bez trunke savesti ispaliti metak“.  Jovović je nakon ove pretnje napisao na Tviteru da je ovo slučaj za tužilaštvo, na šta je pomenuta osoba odgovorila da sve pripadnike LGBT populacije „treba poubijati javno“.

Pero Jovović je rekao za sajt UNS-a da je slučaj prijavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Inače, ovo nije prvi put da Jovović dobija pretnje preko društvenih mreža.

Podsetimo, Jovoviću je prošla godina počela pretnjama. Za praznike su mu stigle poruke kojima mu se preti „guranjem očiju u grkljan“, „ubacivanjem kostiju njegove babe u veš-mašinu“ i „pravljenjem palačinki od njegove lobanje“.

Kompanija Junajted medija je, kaže Jovović,  pretprošle godine više puta prijavljivala pretnje koje je dobijao Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Ipak, kako ističe, niko ga iz tužilaštva nakon davanja izjave nije kontaktirao ni zbog jedne od ovih pretnji.

UNS podseća da su pretnje novinarima neprihvatljive i da autori takvih sadržaja moraju da snose odgovornost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi