Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo za VTK da pronađe ko preti smrću Nini Čolić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 04. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Tužilaštvo za VTK da pronađe ko preti smrću Nini Čolić

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje koje je novinarka Danasa Nina Čolić dobila preko Tik Toka i traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal otkrije ko joj je pretio i pokrene postupak protiv ovih osoba.

“Igraš se sa životom”, “Nećeš ti dugo”, “Da si manje pričala”, “Metak”, “Nećeš ti dugo pričat”, “Briši dok vas ne pojede mrak”, „Očekuj snajper“, samo je deo poruka koje je Nina Čolić primila nakon što je njen prilog o zapleni automobila Uroša Panića objavljen na redakcijskom Tik Tok kanalu.

Video je objavljen u sredu uveče, a već narednog jutra stigle su preteće poruke. Nina Čolić za sajt UNS-a kaže da je Danas pretnje prijavio Tužilaštvu za visokotehnoloki kriminal.

"Ne osećam se prijatno. Ne mislim da sam bilo šta novo rekla na video-snimku i nisam očekivala da će situacija otići u tom pravcu", rekla je Čolić za sajt UNS-a i dodala da je zahvalna redakciji Danasa zbog podrške.

UNS podseća da su pretnje novinarima neprihvatljive i da autori takvih sadržaja moraju da snose odgovornost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi