Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Stroge kazne za napadače na fotoreportera „Pančevca“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 05. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Stroge kazne za napadače na fotoreportera „Pančevca“

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad na fotoreportera nedeljnika „Pančevac“ Milana Šupicu i traži da napadači budu strogo kažnjeni.

Milan Šupica kaže za UNS da su ga juče, nakon obavljanja profesionalnog zadatka, na Jabučkom putu trojica muškaraca pratila kolima do centra Pančeva, da bi mu kada je izašao iz automobila nanela nekoliko udaraca pesnicom u grudi. Napadači su mu, kako je dodao, nasilno oduzeli karticu sa snimljenim materijalom, a u pitanju su bile fotografije cveća, koje bi bile objavljene u novom broju „Pančevca“.

„Svratio sam do piljare da kupim jagode i video sam cveće. Napravio sam nekoliko fotografija cveća u toj piljari koja se nalazi na nekoliko kilometara od grada. Ušao sam u automobil i odvezao se do centra grada, gde sam se i parkirao. Oni su stali iza mene, izvukli me iz kola, oteli mi fotoaparat i udarili me nekoliko puta“, rekao je.

Kada je pokušao da zove policiju, kako je dodao, oteli su mu telefon i pretili mu. Nakon toga su, kako je Šupica izjavio za UNS, bacili telefon i fotoaparat bez kartice na zadnje sedište.

Šupica kaže da je slučaj prijavio policiji i da je prepoznao napadače.

UNS ističe da su pretnje i fizički napadi na novinare i medijske radnike neprihvatljivi i da se odgovorni za takva dela moraju najstrože kazniti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi