Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo uznemiravanje novinara ubacivanjem letaka ispred redakcija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 05. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljivo uznemiravanje novinara ubacivanjem letaka ispred redakcija

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog ubacivanja letaka sa likom Alije Izetbegovića, Franja Tuđmana, opozicionih lidera i logom Danasa, N1 i Nove S u zgradu redakcije dnevnog lista Danas.

Ispred redakcije „Danasa“ ubačeno je više od 20 letaka na kojima su pored lika Alije Izetbegovića, Franja Tuđmana, lidera opozicije, odštampani logo ovog dnevnog lista, kao  i oznake televizija N1 i Nova S.  Leci su potpisani sa „Konzervativni pokret Naši“.

Ovo nije prvi put da su leci sa potpisom ove organizacije ubačeni u ulaz zgrade dnevnog lista Danas. Leci sa fotografijom predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i natpisom „NATO terorista“ pronađeni su pre četiri meseca u dvorištu televizije N1 i ulazu u redakciju Danasa.

UNS podseća da je novembra prošle godine na službenu imejl adresu glavnog i odgovornog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića, stigla poruka u kojoj se novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa preti „salvama metaka“ .

UNS ističe da ovakva obeležavanja novinara i njihovih redakcija predstavljaju uznemiravanje i da moraju prestati.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

11.05.

2023.

predrag [neregistrovani] u 07:56

I šta ćemo sad?

Koliko puta je potrebno da se preti novinarima, da se etiketiraju, da proživljavaju najgoru torturu u poslednjih stotinu godina i da niko to ne shvati ozbiljno. Zanemarljive su kazne za počinioce, jer se zna ko ih šalje.
To su isti oni koji opoziciju nazivaju izdajnicima, koji na sednicama supštine omalovažavaju, vredjaju, prozivaju bez ikakovg osnova, a sve to zbog toga da bi porili svoje afere i lopovluke. Hajde jednom budimo novinari, a pre svega ljudi, pa izadjimo svi da zaštitimo kolege, profesionalce i da se ne završi sve samo na saopštenju i zabrinutosti.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi