Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo za VTK da pronađe ko zastrašuje novinare RTS-a i onemogućava im rad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

28. 11. 2023.

UNS: Tužilaštvo za VTK da pronađe ko zastrašuje novinare RTS-a i onemogućava im rad

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje niz zastrašivanja i uznemiravanja novinara dojavama da je u zgradi Radio Beograda u Hilandarskoj i zgradi televizije u Takovskoj i Aberdarevoj ulici postavljena bomba i traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pronađe ko šalje ove dojave.

Dojava o bombi je stigla i danas posle podne, nakon čega su svi zaposleni evakuisani iz zgrade, potvrdio je UNS-u generalni direktor Radio Beograda Milan Nedić, koji je rekao da učestale dojave o bombi predstavljaju specijalni rat koji se vodi protiv RTS-a.

„Kako mislite da radimo kada svakog drugog dana dobijamo dojave o bombi? Verujte mi da sam besan, jer je to što se radi, po mojoj proceni, čist specijalan rat protiv RTS-a. Već treći put su zaposleni evakuisani iz zgrade Radio Beograda. Šta bi bilo ko drugi radio da je na mom mestu? Moram da zadržim program, a da ispraznim zgradu“, rekao je on.

Nedić je dodao da se dojavama o bombi onemogućava emitovanje programa.

„To je i cilj – da RTS prekine program, da ekran na TV-u bude taman, a da mi puštamo 1000 herca umesto programa. To se neće desiti“, naveo je on.

UNS ističe da ove učestale dojave o bombama predstavljaju svojevrstan vid onemogućavanja rada i traži da oni koji šalju dojave budu kažnjeni.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

01.12.

2023.

anonymouszoroklik [neregistrovani] u 14:20

Prete i RTV

I zaposleni u RTV dobijaju gotovo svakodnevne dojave o podmetnuti bombama.Apelujemo na to da se što pre otkriju pošiljaoci .
Normalan rad je nemoguć u takvim uslovima.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi