Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Šapić da poštuje Zakon o javnom informisanju i odgovara na pitanja novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 01. 2024.

UNS: Šapić da poštuje Zakon o javnom informisanju i odgovara na pitanja novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog toga što predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić novinarima televizije N1 ne želi odgovara na pitanja.

Aleksandar Šapić je u subotu izjavio da bi najbolje bilo da „na najlepši mogući način prekine komunikaciju sa novinarima N1“.

„Nekih sedam dana pre izbora, čini mi se, prekinuo sam komunikaciju sa vašim medijem i nemam nameru da je nastavljam. Niste, prosto, niste dorasli ili ja nisam dorastao vama. Moguće. Ne znam. Ali, najbolje bi bilo da mi tu komunikaciju na najlepši mogući način prekinemo. Neće vama niko braniti. Možete da dođete gde hoćete, ali neću vam davati materijala da možete da predstavljate realnost kako hoćete“, dodao je Šapić.

UNS ističe da Zakon o javnom informisanju i medijima zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, te da se sloboda javnog informisanja ne sme povređivati zloupotrebom službenog položaja i javnih ovlašćenja.

UNS podseća Šapića da je posao novinara da postavlja pitanja od interesa za javnost, a dužnost funkcionera da na njih odgovaraju i poziva ga da sve novinare tretira ravnopravno.

UNS ističe da se svako ko je nezadovoljan radom medija može obratiti Regulatornom telu za elektronske medije, Savetu za štampu ili sudu, ali da novinarima niko ne sme oduzeti pravo da traže odgovore na pitanja od interesa za javnost. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi