Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo za VTK da pokrene postupak protiv osoba koje su pretile smrću novinarima N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 02. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Tužilaštvo za VTK da pokrene postupak protiv osoba koje su pretile smrću novinarima N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji smrću koje su juče dobili novinari N1 i traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrene postupak protiv osobe koja je pretila ovoj redakciji.

„Znamo gde živite i koja kola vozite“ i „uskoro ćemo vas sve pobiti“, pisalo je u komentaru ispod teksta „Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u Leposaviću“, koji je objavljen na portalu N1.

Programski direktor televizije N1 Igor Božić rekao je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) da ovo nije prvi put da novinari ove medijske kuće dobijaju preteće komentare, ali da je jučerašnji specifičan zbog toga što je osoba koja je pretila napomenula da zna gde novinari žive.

„Ova pretnja je specifična jer neko tvrdi da zna adresu stanovanja novinara. Inače, mnogo slučajeva pretnji je prijavljeno u poslednjih deset godina. Pretnje su dobijali i novinari kao pojedinci, ali i celokupna redakcija. Vrlo malo pretnji je rešeno. Zapravo, u poslednje četiri godine nije rešena nijedna pretnja redakciji N1“, navodi on.

Božić dodaje da su i jučerašnje, kao i prethodne pretnje prijavili Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

UNS poziva Tužilaštvo da poruke koje je dobila redakcija N1 shvati ozbiljno i da uzme u obzir niz pretnji koje su stizale na adresu ove medijske kuće godinama unazad.

UNS ističe da su zastrašivanja i pretnje novinarima neprihvatljivi i da vinovnici ovakvih verbalnih napada moraju da snose odgovornost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi