Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Uvrede Dodika novinarki N1 BiH nedopustive, nosioci javnih funkcija moraju voditi računa o kulturi govora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 04. 2024.

Izvor: UNS

UNS: Uvrede Dodika novinarki N1 BiH nedopustive, nosioci javnih funkcija moraju voditi računa o kulturi govora

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvrede koju je Milorad Dodik, razgovarajući sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uputio novinarki N1 BiH za vreme Sajma privrede u Mostaru i traži od njega da se izvini novinarki.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su juče Sajmu u Mostaru, što su pratile novinarske ekipe. Tada je, pred uključenim kamerama, Milorad Dodik komentarisao Vučiću rad novinarke N1 BiH i rekao:

„Vidi ti one krave iz N1, kako se zove. Ona ti ima svoju istinu, ona ti saopšti i ode…“.

UNS podseća da svako ima pravo da ne bude saglasan sa izveštavanjem novinara i medija, ali ističe da su uvrede novinarima nedopustive i da nosioci javnih funkcija i svi učesnici u javnoj sferi moraju voditi računa o kulturi govora.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

19.04.

2024.

Душко М. Петровић [neregistrovani] u 22:17

Није крава

Погрешно је било којој женској особи казати да је крава.
Неновинарски је, дакле, такође погрешно, не питати него држати предавање ономе ко је учесник неког медијима интересантног догађаја. Свако би се изнервирао да новинар дође на догађај и прича као да су учесници њега питали, а не он њих.
Узгред, не бих рекао крава; нашао бих нешто нежније.

Odgovori
sre

17.04.

2024.

Alexandar fotoreporter [neregistrovani] u 15:26

Razmišljanje

Ima Radoje Domanović jednu priču. Naziv joj je "Razmišljanje jednog običnog srpskog vola". Fabula solidna, satira jasna, klasik. Eto, to mi je prvo palo na pamet posle čitanja ove vesti.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi