Naslovna  |  Saopštenja  |  DNKiM i UNS: Pronaći napadače na Radio “Kolašin” iz Zubinog Potoka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 04. 2013.

DNKiM i UNS: Pronaći napadače na Radio “Kolašin” iz Zubinog Potoka

Društvo novinara Kosova i Metohije i Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuju oružani napad na Radio „Kolašin“ u Zubinom Potoku i na porodičnu kuću Živka Biševca, koji je vlasnik i urednik ovog medija. DNKiM i UNS zahtevaju hitnu istragu i otkrivanje počinilaca ovog napada.

Rano jutros je iz automatskog oružja napadnuta kuća Živka Biševca u kojoj je i Radio „Kolašin“, oštećena je fasada, crepovi , a vlasnik, supruga i sin koji su se u trenutku napada nalazili u kući nisu povređeni.

DNKiM i UNS apeluju da KFOR, EULEKS i policija zaštite Radio „Kolašin“ i pronađu napadače koji ugrožavaju živote ljudi i onemogućavaju rad jedne od retkih radio stanica u ovom delu Pokrajine.

DNKiM i UNS podsećaju da je ovo treći napad na Radio „Kolašin“, da niko od počinilaca nije pronađen niti osumnjičen.

Stvaranje atmosfere u kojoj nije kažnjivo pucati i bacati bombe na medijske kuće i njihove vlasnike je nedopustivo, vodi u anarhiju u kojoj niko nema pravo na normalan život, informisanje ili iznošenje drugačijeg mišljenja.   

Radio „Kolašin“ i Radio „M“ su jedini mediji u ovom  delu severa Kosova i Metohije koji su u najtežim vremenima, od 1999. godine, informisali na srpskom jeziku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi