Naslovna  |  Saopštenja  |  SNSCG: Istražiti napad na redakciju “Vijesti”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 12. 2013.

SNSCG: Istražiti napad na redakciju “Vijesti”

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) traži da se ispitaju sve okolnosti bombaškog napada koji se dogodio sinoć, kada je ispod prozora kancelarije podgoričkih “Vijesti” bačena eksplozivna naprava. Bomba je bačena sinoć oko 23.30, u trenutku kada se glavni urednik i još oko petnaest ljudi nalazilo u redakciji.

“Bilo je petnaestak u redakciji, završavali smo broj kada je odjednom nešto grunulo. Nekoliko prozora je potpuno uništeno. Bomba je postavljena tačno ispod prozora glavnog urednika, on je bio najugroženiji. Bili su sinoć ovde i ministar i direktor policije, veliki broj inspektora, ali se još uvek ne znam ko je odgovoran za napad. Sigurnosne kamere su snimile napadača kako postavlja eksploziv, ali ne i njegovo lice,” navodi za SNSCG Boban Novović, šef deska “Vijesti.”

SNSCG podseća da ovo nije prvi napad na redakciju “Vijesti”. Redakcija je kamenovana 8. novembra ove godine, kada su tri nepoznata muškarca kamenjem razbila prozor redakcije. "Vijesti" su napadnute i tokom Parade ponosa, kada je redakcija dva puta kamenovana. U avgustu ove godine bačena je eksplozivna naprava ispred kuće novinara "Vijesti" Tufika Softića. Policija i tužilaštvo Crne Gore još uvek nisu rešili ni seriju paljenja automobila “Vijesti” 2011. godine.

SNSCG, koji čine UNS i UNCG traži od crnogorske policije da hitno pronađe odgovorne za ovaj napad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi