Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlast u Aleksandrovcu da prestane sa napadima i omogući rad Gvozdenu Zdraviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 01. 2014.

UNS: Vlast u Aleksandrovcu da prestane sa napadima i omogući rad Gvozdenu Zdraviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje ponovni napad na dopisnika “Blica” iz Aleksandrovca Gvozdena Zdravića i traži da mu se omogući nesmetan rad i izveštavanje sa sednica Skupštine opštine. Zdravića je juče na radnom zadatku udario odbornik Skupštine Aleksandrovca Goran Savković.

 

“Pisao sam nekoliko puta o tome kako je promenio tri radna mesta u prethodna tri meseca. Kada me je udario rekao mi je: ‘to ti je zato što pišeš o mom zaposlenju’”, rekao je Zdravić UNS-u.

Policija je nakon incidenta privela Savkovića.

“On je priveden, ali ovo je dvadeseti napad na mene od strane lokalne vlasti zbog mog pisanja o korupciji i do sad niko za njih nije odgovarao”, kaže Zdravić.

UNS podseća da je Zdraviću još od oktobra prošle godine zabranjen ulaz na sednice Skupštine opštine.

UNS ponovo poziva opštinske vlasti na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja. 

UNS naglašava da su organi vlasti dužni da ravnopravno tretiraju sve novinare i da im omoguće da nesmetano rade svoj posao u javnom interesu i podseća da je dužnost novinara, propisana Kodeksom novinara Srbije, da od nosioca javnih funkcija kontinuirano traže odgovore na pitanja od interesa za javnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi