Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Raspisati novi konkurs za direktora Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

21. 01. 2014.

UNS: Raspisati novi konkurs za direktora Tanjuga

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od Vlade Republike Srbije da poništi i raspiše novi konkurs za direktora novinske agencije Tanjug.Konkurs je objavljen u Službenom glasniku 12. jula 2013. godine, a ni posle šest meseci niko nije izabran.

Ceo tekst konkursa možete pogledati ovde.

U međuvremenu, Skupština Srbije, krajem prošle godine, prihvatila je tumačenje Zakona o javnim preduzećima  Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo po kojem su kandidati za direktora dužni da dostave i potvrdu o nekažnjavanju, a čije dostavljanje nije traženo konkursom za direktora Tanjuga.

UNS-u su se obraćali kandidati koji su konkurisali za prvog čoveka nacionalne novinaske agencije, navodeći da zbog propusta pri raspisivanju konkursa nisu dostavili potvrde i da strahuju da bi zato mogli biti neravnopravno tretirani.

UNS traži da Vlada Srbije ili raspiše novi konkurs ili  omogući svim kandidatima da naknadno dostave potrebnu dokumentaciju.

UNS ističe da je direktorki Tanjuga istekao mandat i da Vlada objavljivanjem nepotpunog konkursa i odlaganjem izbora direktora Tanjuga stvara nepotrebnu neizvesnost i otežava rad nacionalne novinske agencije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi