Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Kazniti službenicu poverilačke agencije zbog napada na novinarku Kosovo Sever portala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 08. 2015.

UNS i DNKiM: Kazniti službenicu poverilačke agencije zbog napada na novinarku Kosovo Sever portala

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuju napad službenice Kosovske poverilačke agencije Pravde Božović na novinarku portala Kosovo Sever www.kossev.info iz Kosovske Mitrovice Svetlanu Jevtić. Službenica Kosovske poverilačke agencije juče je, kada je uz pratnju Kosovske policije pokušala da iseli porodicu Milanović iz stana u Severnoj Mitrovici, fizički i verbalno nasrnula na novinarku koja je izveštavala, uzela joj fotoaparat i pokušala da obriše fotografije.

Prema rečima urednice portala Tatjane Lazarević šikaniranje novinarke trajalo je više od deset minuta.
UNS i DNKiM smatraju da se radi o grubom ugrožavanju bezbednosti i zastrašivanju novinara na radnom zadatku i traže od policije i EULEKS-a da istraže ovaj incident i pokrenu postupak kojim bi se odgovorna osoba kaznila. 


Podsećamo da oružani napad na prostorije portala KosSev koji se dogodio pre dva meseca nije rasvetljen i da počinioci nisu pronađeni. 

Očekujemo da nadležne institucije procesuiranjem odgovornih stvore atmosferu u kojoj će novinari moći da nesmetano rade svoj posao.

UNS i DNKiM podržavaju novinare portala KosSev da nastave da profesionalno obavljaju svoj posao. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi