Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti napadače na novinarku „Danasa“ Lidiju Valtner
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 05. 2017.

UNS: Kazniti napadače na novinarku „Danasa“ Lidiju Valtner

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje fizički nasrtaj na novinarku lista „Danas“ Lidiju Valtner na današnjoj inauguraciji novog predsednika Srbije i traži od nadležnih da pronađu i kazne odgovorne. Kako je navedeno na sajtu Danas-a, a kako je i UNS-u potvrdila koleginica Valtner, ona je „uzimajući izjavu od starijeg gospodina, kojeg su prethodno policajci udaljili sa skupa SNS kod Skupštine jer je nosio tranparent protiv vlasti, bila prisutna kada su pripadnici obezbeđenja skupa fizički nasrnuli na demonstranta.

Kada je pokušala telefonom da snimi taj nasrtaj, jedan iz obezbeđenja skupa, koji joj je prethodno već pretio da će joj baciti telefon da ne bi snimala, prišao joj je i hteo da otme telefon. Ona je to pokušala da spreči kada joj je prišao jedan od aktivista SNS i podigao sa zemlje, vukući i gurajući novinarku sve do Pionirskog parka. Tamo ju je spustio na zemlju a isti slučaj dogodio se i učesniku Protiv diktature“.

UNS poziva nadležne da pronađu i kazne osobe koje su onemogućile novinarku „Danasa“ da izveštava sa skupa i fizički je napali.  

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

31.05.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:07

stara srpska

ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi