Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS ponovo poziva Đilasa da omogući izveštavanje svim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 03. 2018.

UNS ponovo poziva Đilasa da omogući izveštavanje svim novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) ponovo poziva nosioca liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Dragana Đilasa da svim novinarima omogući izveštavanje pod istim uslovima. Dragan Đilas izjavio je danas da će novinarima pojedinih medijskih kuća, kojima je zabranio da prate njegove konferencije za novinare, „to ponovo biti omogućeno kada promene odnos prema opoziciji čije stavove nikada ne prenose, odnosno kada se budu ponašali kao mediji“.

On je danas sa konferencije za novinare zabranio izveštavanje ekipama TV Pink i Studio B i novinarima "Informera" i "Srpskog telegrafa", a u nedelju, nakon izbora, ekipama TV Pink, TV Hepi, Studio B, i novinarima listova „Alo“, „Srpski telegraf“, „Informer“ i "Večernje novosti".

UNS ističe da niko, pa ni Dragan Đilas, nije ovlašćen da odlučuje o tome ko jeste, a ko nije novinar.

UNS podseća da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati njihovo pravo da obavljaju svoj posao.

UNS ističe da je, dok je bio gradonačelnik Beograda i suvlasnik dnevnog lista „Pres“, Đilas koristio svoj medij kao propagandno oružje, ali novinarima „Presa“ tada niko nije onemogućavao rad.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

07.03.

2018.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 20:36

СТАВ!!

Овај став враћа наду у новинарство, а УНС на место које му припада у српском новинарству.

Odgovori
uto

06.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:34

ЂИДАН

Ђиласов штрфизборни слоган "Београд одлучује-људи побеђују" могао би да се преправи да гласи "Ђилас би да одлучуе-али нобинари побеђују"! Јер, Ђилас /Ђиле.Ђидо/ би као у доба његовог рођака Милована да постројава, по подобности разврстава и преслишава новинаре!? Али,Ђикане мој,но пасаран!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi