Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Istražiti ko je isključivanjem repetitora u Brusu onemogućio gledanje emisije TV Prva „Život priča“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

28. 02. 2019.

UNS: Istražiti ko je isključivanjem repetitora u Brusu onemogućio gledanje emisije TV Prva „Život priča“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolonosti prekida kablovske televizije u vreme emisije TV Prva „Život priča“, u kojoj je gošća bila Marija Lukić koja je optužila za polno uznemiravanje predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića.

Na društvenim mrežama u to vreme pojavila se informacija da signala nije bilo zato što je nestala struja u blizini Doma kulture u Brusu gde se nalazi repetitor.

UNS-u u EPS-u u Brusu rečeno je da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“.

„Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Kako je UNS-u rekla novinarka TV Prva i autorka emisije „Život priča“ Tatjana Vojtehovski „to je deo ponašanja lokalnog moćnika“.

„Kabadahijsko ponašanje predsednika Opštine Brus govori da može i da isključi struju kako se ne bi gledala emisija i da mu niko ništa ne može. Ovo je pritisak na slobodu medija“, rekla je UNS-u Vojtehovski.

UNS podseća da je članom 149 Krivičnog zakonika za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena kazna zatvora do godinu dana i poziva nadležne da hitno utvrde ko stoji iza ovog incidenta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi