Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i UNS na Kosovu: EULEKS i KFOR da zaštite novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

28. 05. 2019.

UNS i UNS na Kosovu: EULEKS i KFOR da zaštite novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu najoštrije osuđuju pucanje na automobil TV Prve i ugrožavanje bezbednosti novinara Zorana Maksimovića i novinarskih ekipa na Severu Kosova i Metohije od strane kosovske policije ROSU i traže od EULEKS-a i KFOR-a da zaštite novinare i omoguće im nesmetan rad.

UNS-u je Zoran Maksimović potvrdio da je automobil Prve potpuno oštećen u pucnjavi kosovske policije i haosu koji je nastao.

UNS ističe da su EULEKS i KFOR dužni da obezbede sigurnost novinarskim ekipama kako bi kosovska, srpska i međunarodna javnost bile informisane o vanrednoj situaciji na Severu Kosova.

UNS podseća da KFOR i EULEKS na svojoj savesti imaju nerasvetljene otmice i zločine nad novinarima na Kosovu i Metohiji i da je njihova dužnost da spreče nasilje nad novinarima.

UNS poziva domaće i međunarodne novinarske, kao i organizacije koje se bave slobodom medija, govora i mišljenja da se oglase povodom ovog ugrožavanja bezbednosti novinara. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi