Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Novinarima sloboda kretanja u vreme policijskog časa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 03. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Novinarima sloboda kretanja u vreme policijskog časa

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo unutrašnjih poslova da omoguće novinarima i medijskim radnicima neometano obavljanje profesionalnih zadataka u vreme policijskog časa.

UNS smatra da je dovoljno da redakcije kolegama i novinarskim ekipama izdaju potvrdu da su na zadatku. Ovakva potvrda važila bi isključivo za medije koji su registrovani.

UNS podseća da je pravovremeno informisanje u kriznim situacijama od najvećeg značaja za funkcionisanje društva i prevazilaženje vanredne situacije u kojoj se ono nalazi, kao i da novinari i medijski radnici spadaju u kategoriju vitalnih javnih službi u takvim prilikama.

UNS ističe da novinari u izveštavanju u vanrednim situacijama moraju da postupaju sa dužnom novinarskom pažnjom, da proveravaju nezvanične informacije kako ne bi izazivali paniku i dezinformisali javnost.

UNS se pridružuju apelu Evropske federacije novinara da medijski poslodavci obezbede sigurnost novinarima i njihovu zdravstvenu zaštitu pri obavljanju posla.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

18.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:45

Čemu služe legitimacije

Kakve crne potvrde pa čemu služe novinarske legitimacijw ako za sve trebaneka posebna potvrda ili posebna akreditacija onda da bacimo službene legitimacije i članskekarte unsa, nunsa i ostalih!?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi