Naslovna  |  Šta radimo  |  Projekti  |  „Studijski boravak novinara srpskih medija iz regiona u redakcijama u Srbiji“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

„Studijski boravak novinara srpskih medija iz regiona u redakcijama u Srbiji“

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u reginu Ministarstva spoljnih poslova finansijski je podržala projekat Udruženja novinara Srbije (UNS) „Studijski boravak novinara srpskih medija iz regiona u redakcijama u Srbiji“.

Projektom „Studijski boravak novinara srpskih medija iz regiona u redakcijama u Srbiji“ UNS je omogućio novinarima iz regiona da se profesionalno usavršavaju u redakcijama u Srbiji i umreže sa kolegama i medijima u kojima su boravili.

U beogradskim redakcijama praksu je imalo od 11. do 29. novembra četvoro novinara iz regiona. U Beogradu su boravili novinar TV produkcije ZVO i časopisa „Izvor“ iz Vukovara Nikola Milojević, novinar „Spone“ iz Makedonije Stefan Radulović, novinar nedeljnika „Naša reč“ iz Rumunije Goran Pantin i novinar Udruženja „Morača- Rozafa“ iz Albanije Artur Popaj.

Nakon UNS-a novinari časopisa „Izvor“ i „Spone“ nastavili su praksu u izabranoj onlajn redakciji RTS-a i iskoristili priliku da se upoznaju i razmene iskustva sa kolegama iz redakcije programa za dijasporu. Praksu u onlajn redakciji „Politike“ imale su kolege iz „Naše reči“ i „Morače – Rozafe“.

Kolege su posetile  „Kuću stil“ u kojoj im je urednik sajta Marko Nedeljković pričao o dnevnoj rutini u veb redakciji, odnosno šta čini svakodnevni posao veb novinara. 

Kolege  su pratile i izveštavale o poseti dece iz Vukovara Beogradu. Tom prilikom kolege iz regiona posetile su važne državne institucije, kao što su Skupština i Predsedništvo i upoznali ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića. Prilozi kolega objavljeni su na sajtu Uprave i na UNS-ovom sajtu „Komšijske novosti“. 

Kolege iz regiona učestvovale su na Šestoj konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu koju su  23. oktobra organizovali Udruženje novinara Srbije i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi