Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС-ДНВ позива новинаре на радионицу: „Како против стереотипа у извештавању о проблемима непланираних трудноћа“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

16. 10. 2020.

Извор: УНС-ДНВ

УНС-ДНВ позива новинаре на радионицу: „Како против стереотипа у извештавању о проблемима непланираних трудноћа“

Удружење новинара Србије – Друштво новинара Војводине организује две радионице, у Новом Саду и Зрењанину, на тему поштовања професионалних стандарда у извештавању о насиљу над женама и проблемима непланираних трудноћа.

На који начин спречити грађење стереотипне слике о женама у медијима и како етички извештавати о темама које највише погађају жене, из домена репродуктивног здравља, родно заснованом насиљу и фемициду, биће окосница радионица.

Циљ радионице је јачање стручних капацитета новинара и упознавање са законским и правилима Кодекса новинара Србије када се извештава о овим осетљивим темама.

На радионици ће о примерима добре и лоше праксе говорити новинари са искуством.

Прва радионица ће се одржати 2. новембра у Новом Саду у књижари „Bulevar Books“ (Булевар Михајла Пупина бр. 8, Нови Сад), а друга 9. новембра у Зрењанину у Културном центру Зрењанина. Обе радионице ће почети у 17 часова.

Присуство на радионици је бесплатно, али је неопходна пријава на адреси: uns-dnv@eunet.rs у којој наведете име и презиме, број телефона и редакцију. Број учесника је ограничен.

Организатори ће водити рачуна о спровођењу прописаних мера заштите од вируса ковид-19. Ношење маски је обавезно, као и одржавање прописане дистанце.

 

________________________________________________________________

Радионица је суфинансирана и подржана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси