Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС и ДНВ: Полиција да утврди ко је пратио новинарку VOICE-a Мају Живановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

24. 06. 2016.

Извор: УНС и ДНВ

УНС и ДНВ: Полиција да утврди ко је пратио новинарку VOICE-a Мају Живановић

Удружење новинара Србије са својим огранком Друштвом новинара Војводине (УНС и ДНВ) тражи од полиције и тужилаштва да утврде ко је пратио новинарку Војвођанског истраживачко-аналитичког центра VOICE из Новог Сада Мају Живановић и да о резултаитима истраге обавесте јавност.

„Јутрос када сам кренула на посао приметила сам да ме прате двојица људи. Сачекали су ме у пролазу код зграде и кренули за мном. Обојица су у увету имала слушалице које су биле повезане са електронским уређајима. Један је био црн са зулуфима и висок, док је други био нижи. Мењала сам путању и локације, вратила сам се и у стан. Када сам поново изашла из стана они су опет били испред, чула сам како кажу: 'Ево их', јер сам ишла са колегом. О овом догађају тако постоје и сведоци, а део сам снимила телефоном“, каже за УНС Маја Живановић.

Случај је пријављен Тужилаштву и полицији у Новом Саду. Предат је и видео снимак који је новинарка направила. Маја Живановић сумња да се ово дешава због новинарксе теме коју истражује.

„Ово ме је само још више мотивисало да ту причу што пре завршим“, додаје Маја Живановић.

УНС и ДНВ подсећају да је дужност полиције да обезбеди сигурност свим грађанима, а посебно новинарима који раде посао од јавног значаја и суочавају се са безбедносним претњама оних на чије незаконите послове указују.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси