Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Фићовић: Локални медији од суштинске важности за објективно информисање Срба на Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

18. 05. 2023.

Аутор: М.Ф. Извор: УНС-ДНКиМ

Фићовић: Локални медији од суштинске важности за објективно информисање Срба на Косову

Конференција за медије југоисточне Европе "На раскршћу - чување медијских слобода ради заштите демократије", коју је мисија ОЕБС организовала у Скопљу од 15. до 17. маја, окупила је учеснике у седам дебата, као и на радионицама, филмским пројекцијама, стављајући у први план вештачку интелигенцију и слободу изражавања.

Чланица Извршног одбора Друштва новинара Косова и Метохије (УНС-ДНКиМ) Маја Фићовић у оквиру панела „Јачање одрживости медија југоисточне Европе“  говорила је о изазовима у раду медија који емитују програм на српском језику на Косову и Метохији.

Истакла је проблем финансијске одрживости, незаинтересованости младих људи за рад у редакцијама и на терену, као и то колико је развој технологије умножио посао новинарима данас. Додала је да највећи притисак трпе редакције са малим бројем људи, у које спадају скоро сви медији који извештавају на српском.

 

 

Фићовић је нагласила да је значај локалних медија од суштинске важности за објективно информисање Срба на Косову и Метохији и да је потребно наћи успешне моделе за њихову одрживост, како би без обзира на све проблеме успели да опстану и сачували непристрасност у извештавању.

Навела је и да је један од модела опстанка умрежавање локалних медија, јер размена информација доприноси бољој информисаности грађана, али и донсои више могућности да код донатора буду препознати за финансирање медијских пројеката.

На конференцији је учествовало више од 150 учесника, међу којима су били новинари, медијски стручњаци и правници.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси