Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Поступак Јахјаге понижавање српске медијске заједнице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

09. 03. 2015.

УНС и ДНКиМ: Поступак Јахјаге понижавање српске медијске заједнице

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђују најновији покушај понижавања српске медијске заједнице на Косову и Метохији од стране председнице Косова Атифете Јахјаге која је данас по други пут одбила да прими новинаре српских медија на договорени интервју на који их је позвао сам кабинет председнице.

Према информацијама ДНКиМ, председница Косова је одлучила да на интервју прими само одабране новинаре али је и њима сат пре заказаног пријема отказала сусрет.

Део новинара са севера Косова кренуо је на заказани интервју али су о отказивању сазнали на путу до Приштине, док је већа група српских новинара већ била испред кабинета председнице Косова када им је речено да се интервју одлаже. Време интервјуа је јуче већ мењано са 11 на 13 сати.

УНС и ДНКиМ сматрају да је последњи поступак кабинета председнице Косова и однос према српским медијима на Косову скандалозан.

УНС и ДНКиМ су и раније критиковали Председништво Косова збок лошег односа према српским медијима због чега је ова институција заузела друго место  на листи „Црни божур“ у рангирању институција које имају непрофесионалан однос према медијима и често крше  Закон о употреби језика.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси