Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Саопштење ТВ Мост поводом јавног позива ДНКиМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

14. 04. 2017.

Извор: ТВ Мост

Саопштење ТВ Мост поводом јавног позива ДНКиМ

ТВ Мост је, поводом реаговања огранка Удружења новинара Србије - Друштво новинара Косова и Метохије због неемитовања емисије "Споразум" дана 12.04.2017, издала званично саопштење.

Одлуку да се емисија "Споразум" 12.04.2017 не емитује на каналу ТВ Мост, донела сам лично, уз сагласност и подршку Уређивачког колегијума. 

Разлог неемитовања поменуте емисије није њен програмски садржај, већ искључиво чињеница да је један од тројице гостију био председник ДН КиМ Будимир Ничић.

У последњих неколико месеци, Ничић посредством друштвених мрежа, портала и других медија, неаргументовано, на најгрубљи могући начин, језиком сарказма и увредама напада ТВ Мост, али и мене лично као човека и професионалца који је у новинарству близу три деценије. ТВ Мост му је постала опсесија, а вређање, изгледа, прека потреба. На увреде смо одговарали ћутањем.

Као председник ДН КиМ, које очигледно приватизује и политизује, Ничић нема скрупула према колегама новинарима, који су чланови тог истог удружења. Вређа их и ниподаштава. Они су 'такозвани новинари', а он, ваљда мисли, једини прави. Не приличи то новинару, колеги, а нарочито не човеку који је на челу огранка једног струковног удружења. Као таква личност, не уклапа се у програмску концепцију ТВ Мост.

Дакле понављам, емисија 'Споразум' од 12.4.2017. као ни она од 2.3.2016. није емитована на ТВ Мост само због чињенице што се у њој појављује Будимир Ничић. С тога се извињавам колегама Жељку Тврдишићу и Зекерији Шабанију, као и гледаоцима који су остали ускраћени за њихова излагања.

И још нешто. Овај одговор није уследио зато што га је тражило ДН КиМ, чији члан више нисам, већ да би се сличне ситуације предупредиле, пошто се Будимир Ничић ни у будуће неће појављивати на ТВ Мост, све док де се не извини колегама које је назвао такозваним новинарима и док се ДН КиМ не врати она улога и сврха због којих постоји.

Верујем, ипак, да ће нови напад у виду увреда од стране Ничића уследити, те се ово саопштење може сматрати одговором и на њих. Уједно изражавам велико жаљење што се оваквим стварима морам бавити уочи највећег православног празника Васкрса.

Љиљана Јанковић
Координатор и главни и одговорни уредник ТВ Мост Звечан

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси