Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС на Косову и АПНК наставили рад на изради заједничког Акционог плана за развој удружења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

07. 06. 2017.

Извор: Удружење новинара Србије на Косову и Асоцијација професионалних новинара Косова

УНС на Косову и АПНК наставили рад на изради заједничког Акционог плана за развој удружења

Представници Удружења новинара Србије на Косову (УНС на Косову) и Асоцијације професионалних новинара Косова (АПНК) наставили су данас, у организацији Мисије ОЕБС-а на Косову, рад на изради Акционог плана за развој удружења и њихових активности. Други састанак радне групе одржан је у Призрену, а осим представника АПНК-а и УНС-а, састанку су присуствовали и новинари и представници медија из овог региона.

Председници АПНК-а и УНС-а на Косову Шкељћим Хисенај и Будимир Ничић говорили су о садашњим активностима и плановима рада својих новинарских удружења за наредни период.

Указали су на неповољан положај и третман новинара и медија, нарочито локалних, затвореност појединих институција и органа власти на Косову, као и споро процесуирање виновника физичких напада и малтретирања новинара приликом обављања њиховог посла.

На састанку је истакнуто да један од заједничких задатака обе новинарске организације јесте трагање за истином и судбином киднапованих, несталих и убијених новинара. Поновљен је ранији став оба удружења о неопходности формирања Комисије која би се бавила решавањем случајева убијених и несталих новинара на Косову.

Једна од идеја која је прихваћена од стране многих учесника састанка је покретање иницијативе да све општине на Косову издвајају одређени проценат својих буџета за пројектно суфинанисрање медијских садржаја од јавног значаја.

Представици новинара и локалних медија из призренског региона као главни проблем истакли су лош економски положај и затражили већу транпарентност Канцеларије за заједнице при кабинету премијера Косова када је финансирање медијских и НВО пројеката у питању.

У наредном периоду биће одржани нови састанци радне групе у осталим деловима Косова како би се чуло више сугестија и предлога на основу којих ће се сачинити акциони план заједничког деловања у наредне две године.

Пре два месеца састанак радне групе одржан је у Приштини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси