Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка поводом текста Иштвана Каића "Трећи метак Бранке Прпе" (2014)

15. 04. 2014.

Аутор: Љиљана Смајловић Извор: Блиц

Реаговање Љиљанe Смајловић на колумну Гордане Суше

Суша и Бенито

Поводом текста Гордане Суше „Сличност није случајна“ („Блиц“, 12. април) реаговала је главна уредница дневног листа „Политика“ Љиљана Смајловић, које преносимо у целости: “У колумни поводом годишњице убиства Славка Ћурувије, Гордана Суша ме оптужује што је ‘Политика‘ објавила текст ‘недостојан сваког човека и људскости, у којем се жртва дифамира‘. Бојим се да читаоци ‘Блица‘ не помисле како је ‘Политика‘ објавила неки текст у којем се ‘дифамира‘ Славко Ћурувија.

Ништа није даље од истине. Госпођа Суша је та која клевеће и подваљује, прикривајући информације о томе шта ју је толико распалило.

Зато позивам читаоце ‘Блица‘ да посете сајт www.politika.rs и прочитају текст Иштвана Каића објављен 8. априла под насловом ‘Трећи метак Бранке Прпе‘.

Увериће се да Славка Ћурувију аутор нити једном једином речју не клевеће, напротив.

‘Политика‘ је објавила мишљење Иштвана Каића, које се радикално разликује од мишљења госпође Суше. Али Каић, за разлику од Суше, читаоцу даје на увид податке и тачне цитате на којима гради своје закључке. Читалац ‘Политике‘ тако добија елементе помоћу којих може да провери утемељеност Каићевих закључака и сам донесе свој суд, како кодекс новинара Србије и налаже.

Тврдња госпође Суше да ми, као уредници Славковог ‘Европљанина‘, није било место на обележавању годишњице Славковог убиства, класичан је пример комесарског начина размишљања.

Било би добро да госпођа Суша престане да фабрикује Славка Ћурувију по мери сопственог поимања политике и професије. Издавач ‘Европљанина‘ није био креатура ‘друге Србије‘, а српско новинарство нема користи од накнадних покушаја да га сведу на ту једну димензију.

Верујем да би Славко и данас објављивао различита мишљења и да не би робовао ничијој политичкој догми. А што се Бенита Мусолинија тиче, и кукавичлук недоречених алузија у колумни Гордане Суше, добро се досетила. Она је једино у поређењу са Мусолинијем демократа либералних уверења . ”

 

Остали текстови из преписке налазе се овде.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

17.04.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 14:07

znam ja gocu

kao i u komesarskim vremenima, kad je delila lekcije i odredjivala pravoverne, gordana suša i danas nastoji da bude vrhovni presuditelj u svemu. pre mi je bila autentičnija, više svoja, jer je to prošlo vreme, na koje se sada baca drvljem i kamenjem, bilo više blisko njenom karakteru. sad je, nekako, sputana, jer se, poneko, usudi, da joj protivreči.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси