Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Родић ми је дао 5.000€ да лажно оптужим Вучића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

20. 01. 2016.

Аутор: Екипа Информера Извор: Информер

Родић ми је дао 5.000€ да лажно оптужим Вучића

Александар Корниц, директор „Курира", признао је да му је газда овог канализационог таблоида Александар Родић платио 5.000 евра да лажно оптужи премијера Александра Вучића за организовани криминал!

Доказан рекет

Корниц је потврдио и да „Курир“ систематски годинама рекетира и уцењује политичаре и бизнисмене којима претходно намешта афере. Такође, потврдио је и да Родић има политичке амбиције, као и да му је циљ да отме власништво над „Политиком" и „Новостима"!

У специјалној емисији „Медијско блато Србије" емитованој прексиноћ на ТВ Пинк објављени су тајни снимци на којима се види како Корниц шмрче кокаин и признаје најтежа кривична дела!

Ове снимке начинили су његови другови, који су саслушани у полицији и потврдили су да су снимци аутентични и да се на њима Корниц заиста дрогира! Комплетну емисију можете погледати на нашем порталу www.informer.rs.

У поменутом снимку јасно се чује и види како Корниц признаје да је фамозна афера „Подрум“, лансирана почетком новембра, заправо била најобичнија намештаљка. Тада је, подсетимо, „Курир“ напао премијера Александра Вучића, његовог брата Андреја, као и главног уредника и директора Информера Драгаna J. Вучићевића и Дамира Драгића и оптужио их за уцену, рекет и изнуђивање доказа против Родића. 

- Одем ја код Аце и реко таква и таква ствар и онда направимо целу узбуну. Мада сам ја ту најебо... Мислим, он може да ти извади сваки час из џепа по пет сома (пет хиљада евра). Оно, разумеш, тако ми и дао... Али, ја ћу добити и више, сигурно ћу да разговарам с њим још једном... Да ми да још једну туру пара. Ја сам залего за њега. Знаш шта, баш сам залего... Платиће он, платиће - испричао је Корниц, који је детаљно причао и о другим криминалним пословима и комбинацијама Александра Родића. 

Огољена истина о медијској мафији рекеташа Александра Родића из „Курира" није јуче занимала ниједан медиј осим Информера и Пинка, али је зато натерала државу на муњевиту реакцију.

Више јавно тужилаштво јуче је, наиме, и званично најавило истрагу овог случаја.  

Александар Родић и Александар Корниц се, очекивано, јуче нису оглашавали овим поводом.

Саговорници Информера, на другој страни, упозоравају да је Корниц изнео озбиљне тврдње о бројним злоупотребама и махинацијама, због чега би случај требало истражити до краја.

Криминолог Златко Николић истиче да Корницови снимци доказују да се таблоиди употребљавају за уцењивање и рекетирање. 

- Ови снимци указују на трагове којима треба да се позабаве надлежни органи. Снимци указују и на то да је „Курир“ злоупотребио Корница. Јасно је да је „злостављач“ обезбедио средства за особу која је у раљама дроге и која не влада собом... - наглашава Николић.

И адвокат Драгош Цукавац истиче да би тужилаштво требало да испита све наводе директора „Курира". 

- На снимку Корниц делује опуштено и разговара с познаницима. Открио је бројне тајне о рекетирању и о томе колико му је Родић платио за лажне оптужбе. Закон налаже да тужилац реагује чим до њега стигне глас о кривичном делу. Тим пре што је овај исти Корниц оптужио председника Владе Вучића за рекетирање - истиче Цукавац.

Истрага до краја

Аналитичар Дејан Вук Станковић такође сматра да је важно до краја проверити Корницове тврдње. 

- Не би било добро да све остане само на ТВ емисији. Досадашња лоша пракса, међутим, учи нас да се овакве емисије лако пребаце у дневно-политичку сферу или у сукоб међу медијским кућама, чиме се замагли суштина. А кључно је да надлежни органи утврде чињенице о пословању „Курира“. Ако је неко крив, мора да одговара - закључује Станковић.

О рекетирању бизнисмена: Има тарифа за све и свакога

• Замисли, имаш фирму, изађе у пет новина, брате, ова фирма је преварантска, банкротирала... Ти си одмах, оно, у каналу. Какви, уништи ти оно живот, бре! Ево шта су мени урадили... Исто тако, уцени те безвезе, дође ти с неком измишљеном причом и, брате, или плати или клати! 

• Има тарифа за све оно, да ли си мањи, средњи или већи... Не можеш ти да узмеш од неког сто хиљада за неку баналну причу. Ево шта се мени десило. Дошао ми је... дође ми син од власника "Слап" пумпи... И пошто му ћале био у творза (затвор), каже: „Дај, молим те, немојте више да пишете о томе! Колико треба да платим?" Ја реко десет сома (10.000 евра). И он испод стола десет сома, и тако ти то иде...

Миломир Марић, уредник ТВ Хепи

У Србији је преовладала „револверашка штампа", која се бави искључиво уценама. Њих, осим личне користи, ништа друго не интересује.

Курир људе уцењује чак и секс-скандалима

• Има људи, пуни ко бродови, за које нико не зна... Имају неке фирме. Пун ко брод, има златни „ролс-ројс", златни, брате, златни буквално! Ма да бре, овај, јебо неке клинке, брате, нашмркан... Њих две дале изјаве, значи било је катастрофа, хтеле да певају за новине, разумеш... И кажеш му, позовеш и кажеш: „Извини, друже, то и то." А он зна шта је радио... Јеси ли видео ове две рибе на Фејсу? Е њих две сам му привео да их кара. И 'ладно им је дао по „картије" сат, златни, брате, свакој од њих и диплому факултета, оно као да су завршиле...

О кривичној пријави против Вучића

• Мене, овај, позове из Информера, ево ти прича цела... Овај директор и главни уредник и, овај, као ево ти контакт, зваће те човек за пар дана да се нађемо негде и да нам „певаш" о Аци Родићу и „Куриру". Ја реко, ај да видим шта нуде, разумеш, оно, брате. Он мени 100 евра извади (смех). Већ видим шта ће да ми среди, оно, да ми дају 100 евра. 

• Овај, ја окренем причу, одем код Аце и реко таква и таква ствар и онда направимо целу узбуну. Мада сам ја ту најебо... Мислим, он може да ти извади сваки час из џепа по пет сома (пет хиљада евра). Оно, разумеш, тако ми и дао. Али, ја ћу добити и више... Ја ћу сигурно да разговарам с њим још  једном, да ми да још једну туру, колико може пред Нову годину. Ја сам залего за њега. Знаш шта, баш сам залего... Платиће он, платиће он... Он плаћа ове адвокате сад тренутно. Не, па не, ја ћу добити више, разумеш, само... Он плаћа пази, пази, пази, 500 евра на сат плаћа адвокате, на сат!

• Овако могу да окренем причу поново, да ме натеро све то да кажем. Идем да кажем, разумеш, шта је било све, знаш... Па да направим фору, знаш. А то не може да зна нико осим мене, оно. Ма мора да ми да, бре (новац). Мислим, барем док све ово не реши са судом, па после нек ме одбије... И да му узмем тих 100 сома, брате, и да виа Дубаи, брате...

О "Политици" и "Новостима, о политичким амбицијама Александра Родића

• Значи, цела прашина се подигла што је хтео да купи „Политику" и „Новости"... И цела фрка се око тога подигла, зато да не би имао три новине, оно, најјаче. Овај, јер, брате, ко држи медије, за изборе поготово, тај је јак ко црна земља...

• У свему овом он има својих интереса, да се не лажемо... Не боли њега новац... не ради због новца, него због... Има неке претензије политичке, нека сарадња овај...

Љиљана Смајловић, УНС

Желим да верујем да новинари истражују како би објављивали своја сазнања, а не да би се власници новина богатили тако што чћове информације користити за рекетирање. То није новинарство, то је антиновинарство.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси