Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Одговор Косово север портала главном уреднику агенције “Бета“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

01. 04. 2014.

Одговор Косово север портала главном уреднику агенције “Бета“

Главна и одговорна уредница Косово север портала Татјана Лазаревић одговорила је на наводе главног уредника агенције Бета Бојана Цвејића да Бета није неовлашћено преузела вест „Нема састанка о уклањању барикада“ са овог порталa. Одговор преносимо у целости.

Након објављивања одговора главног уредника агенција „Бета“ Ивана Цвејића,  на нашу ранију информацију да је ова агенција са нашег портала неовлашћено преузела вест  „Нема састанка о уклањању барикада“  од  26. марта ове године, наш одговор је следећи:

Поштовани господине Цвејић,

Навели сте да је Ваша новинарка  директно од г. Ракића добила изјаву, како кажете „стицајем околности на исту тему на коју је говорио и порталу Косово север“.  Наша примедба се није тицала тога да ли је градоначелник Ракић дао изјаву  другим новинарима на исту тему, или чак исту изјаву. Наша примедба се односила на то да је агенција „Бета“, на жалост, прекопирала  текст наше вести, као што сам у претходном писму и навела – без последњег пасуса и са минималним  модификацијама.  Уосталом, упоредите ова два линка:

  1. http://kossev.info/strana/arhiva/nema_sastanka_o_uklanjanju_barikada/1232
  2. http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Rakic-Barikadu-na-mostu-na-Ibru-niko-nece-uskoro-ukloniti.sr.html

Што се тиче објављивања вести  за коју сте навели да је ваша вест „Дрецун: Заједница српских општина после косовских избора“, а да смо ми навели као извор агенцију „Танјуг“, у наставку овог писма, достављам Вам print screen листа „Политика“, где они као извор ове информације наводе агенцију „Танјуг“. Подсећам Вас да смо на нашем порталу управо навели два извора: „Политика“ и „Танјуг“, што се уосталом и види на print screen-у који сте ви приложили. Истовремено, жао нам је и извињавамо се што нисмо проверили наводе Политикиног извора ове вести, с обзиром на то да немамо потпун приступ вестима ваше агенције.

Надам се да ће овај непријатни повод бити  добар разлог за конструктивну сарадњу  убудуће

С поштовањем,

Татјана Лазаревић

Главна и одговорна уредница

www.kossev.info

tatjanalz@yahoo.com

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси