Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Ћосић: Вучићевић таргетирао новинарку Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

25. 04. 2019.

Ћосић: Вучићевић таргетирао новинарку Н1

Директор телевизије Н1 Југослав Ћосић послао је Удружењу новинара Србије (УНС) писмо у ком се наводи да је главни и одговорни уредник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић таргетирао новинарку Н1 Мињу Милетић. Писмо преносимо у целости.

Поштовани,

Обраћамо вам се како бисмо вас обавестили о наставку кампање етикетирања и дискредитовања новинарки и новинара Н1.

У данашњем гостовању, у оквиру јутарњег програма телевизије Пинк, главни и одговорни уредник Информера Драган Вучићевић, без икаквог повода таргетирао је и вређао нашу колегиницу Мињу Милетић. Изјављујући да има и других сазнања о њој која, како је рекао, не жели да дели са гледаоцима, Вучићевић је суштински сугерисао да на располагању има још клевета, увреда и неистина, којима би могао да се послужи у одређеном тренутку. Тако се, по ко зна који пут на овој телевизији, уредник Информера који наводно брани интегритет жена а посебно жена запослених на телевизији Пинк, по обичају херојски, обрушио на једну жену, новинарку ТВ Н1, Мињу Милетић. Ради се о уреднику медија, који је према оценама Савета За штампу, у врху новина које на свакодневном нивоу крше етички Кодекс новинара Србије.

Н1 упозорава главне и одговорне уреднике телевизија са националном фреквенцијом да је недопустиво да медији отварају простор за говор мржње, увреде, клевете и опасна етикетирања, посбено медији који свој програм емитују на фреквенцијама које су опште добро и припадају свим грађанима Србије.

 

Југослав Ћосић

Директор ТВ Н1

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси