Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Лазаревићеве УНС-у: Зашто је Коссев објавио „са Јариња у карантин у Приштину“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

22. 03. 2020.

Аутор: Татјана Лазаревић

Писмо Лазаревићеве УНС-у: Зашто је Коссев објавио „са Јариња у карантин у Приштину“

Поштоване колегинице и колеге,

С обзиром на то да је у Вашем саопштењу упућен апел колегама са Косова и Метохије да извештавају професионално о пандемији вируса корона и борби против болести, чему се ја лично и моја редакција срчано придружујемо; те с обзиром на то, да се саопштење тицало теме којом смо се ми бавили, молим вас да објавите наше образложење, као и наш уреднички коментар, после вашег саопштења.

Ваше саопштење, наше образложење о разлозима бављења назначеном темом, те начина на који је то урађено, као и наш уреднички коментар налазе се у истом тексту: https://kossev.info/uns-novinari-na-kosovu-da-profesionalno-izvestavaju-o-covid-19-odgovor-kosseva/

Свакако вас позивамо да у интересу јавности објавите и најновију вест у вези са истом темом, а коју ми континуирано пратимо:

https://kossev.info/kosovsko-ministarstvo-unutrasnji-poslova-potvrdilo-karantin-15-dana-za-svaki-ulazak-na-kosovo-izuzetak-vozaci-kamiona-i-diplomate/ 

На крају апелујем на вас да снажније опомињете надлежне институције и представнике власти да свој посао благовременог и тачног информисања јавности на Косову и Метохији обављају у складу са интересом јавности у овом тренутку, а уз то без селекције "подобних" и "неподобних" медија.

Верујем да вам је колега Ничић ризница информација са каквим се притисцима и тешкоћама сусрећу новинари и новинарке већ 20 година на Косову и Метохији и то од стране оба административно-политичка система.

У вери да ћео истином и солидарношћу победити и ову тешкоћу, срдачно вас поздрављам, 

Татјана Лазаревић,

уредница портал КоССев

Коментари (1)

Остави коментар
уто

24.03.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 08:16

IŠKANJE

Kome čavka na glavi, taj viče - iššš!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси