Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Грађани траже да новинари питају: Како да обрађујемо воћњаке и прскамо воће у време полицијског часа? Да ли су читачи струјомера заштићени?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

06. 04. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Грађани траже да новинари питају: Како да обрађујемо воћњаке и прскамо воће у време полицијског часа? Да ли су читачи струјомера заштићени?

За рубрику "Грађани траже да новинари питају" коју је покренуло Удружење новинара Србије у време ванредног стања уведеног због борбе са вирусом корона стигла су нова питања. С обзиром на то да грађани са појачаном пажњом прате директне преносе конференција за новинаре на којима одговоре дају највиши представници власти и медицинске струке, очекују да новинари поставе питања од значаја за њихов живот и рад у новим околностима.

УНС моли новинаре да надлежнима поставе и питања грађана забринутих за сопствену и добробит ближњих, која су стигла на његову адресу:

- Молим новинаре да питају председника и премијерку шта се дешава са људима на селу, јер је сада време када треба да се обрађују воћњаци, углавном тракторски, у ком учествују једна или две особе, како да се крећу у време полицијског часа? Прскање воћа не сме да чека.

Само се прича како људи у граду, шта да раде са кућним љубимцима, како шапице да им бришу, а нико се не сети да пита шта са нама.

Прочитала сам за слање пријаве Министарству пољопривреде што сам и урадила, али и из коментара већине људи које сам чула у емисији Добра земља нико не одговара.

- Како је ЕПС организовао рад, да ли се редовно за сваки месец очитавају бројила и које је мере предузео да би заштитио здравље читача бројила, с обзиром на то да се по природи посла крећу од домаћинства до домаћинства, а уведено је ванредно стање због пандемије? Да ли ЕПС шаље читаче бројила током ванредна стања у домаћинства особа у карантину и особа које имају коронавирус? Читачи бројила такође могу бити преносиоци коронавируса, а у обавези су да улазе сва домаћинства која немају електрична бројила ван куће.

Одговор: ЕПС: Редовно очитавање бројила, читачи имају заштитну опрему

УНС објављује питања и одговоре која добије на свом сајту и доставља их редакцијама.

Коментари (2)

Остави коментар
уто

07.04.

2020.

пчелар [нерегистровани] у 20:04

пчеларство

Молба за још једно питање: зашто се пчеларима између 65 и 70 год. не дозвољава долазак и рад на пчелињаку, који се увек налази ван насеља, када у пчелињаку немају додира ни ским сем са пчелама. У супротном, могу се очекивати значајне штете овим пчелињим друштвима.

Одговори
уто

07.04.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 13:12

poljoprivreda

Postovani,
Molim VAs da postavite pitanje oko dozvola za rad u polju
Te dozvole izdaje Ministarstvo poljoprivrede ali je broj samo registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji preko 350.000
nije ni cudo da je system zagusen I da odgovori kasne
Praksa iz Italije pokazuje da svi koji sa sobom imaju kopiju registracije gazdinstva I postuju mere socijalnog distanciranja kao I neophodne opreme mogu da obavljaju svoje poslove na polju
Molim da trazite da se zabrana kretanja za poljoprivrednike produzi do 20h00 kao sto je u pocetku bila za gradjanstvo
Takodje bih htela da predlozim da se zelene pijace otvore zato sto mnogi poljoprivrednici nisu obuceni za rad na kompijuteru a da ne pominjemo logistiku koja je potrebna da se lageruje I dostavi sveza roba
pijace bi mogle da budu otvorene tako sto bi radila svaka druga tezga a komunalna policija umesto da juri seljake koji sada prodaju na kartonskim kutijama svuda po coskovima raskrsnica bi mogla da regulise ulazak I izlazak ljudi na pijacama ( uz svo postovanje mera socijalnog distanciranja I zastitne opreme)
hvala najlepse na postavljanju ovih pitanja
Milka

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси