Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  ЕПС: Редовно очитавање бројила, читачи имају заштитну опрему
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

07. 04. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

ЕПС: Редовно очитавање бројила, читачи имају заштитну опрему

Из јавног предузећа „Електропривреда Србије“ одговорили су Удружењу новинара Србије за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ да се у време ванредног стања због борбе са коронавирусом очитавају бројила свих купаца, сваког месеца и да читачи имају заштитну опрему.

„Да би се смањила могућност контакта и додатно заштитило здравље грађана, ЕПС је замолио купце путем свих канала комуникације, укључујући и медије, да 1. априлa очитају стање на свом мерном уређају и да истакну стање бројила и датум очитавања на видном месту на улазу у своје објекте. Купци су могли и да јаве стање са бројила телефоном или електронском поштом“, одговорили су из ЕПС-а.

У допису УНС-у за рубрику у којој тражимо одговоре на питања грађана ЕПС је навео да су активности ове компаније усмерене на то да у ванредним околностима буду обезбеђени стабилна производња и несметано снабдевање електричном енергијом за привреду и грађане Србије.

Питања на које је УНС тражио одговоре надлежних гласила су: Како је ЕПС организовао рад, да ли се редовно за сваки месец очитавају бројила и које је мере предузео да би заштитио здравље читача бројила, с обзиром на то да се по природи посла крећу од домаћинства до домаћинства, а уведено је ванредно стање због пандемије? Да ли ЕПС шаље читаче бројила током ванредна стања у домаћинства особа у карантину и особа које имају коронавирус? Читачи бројила такође могу бити преносиоци коронавируса, а у обавези су да улазе сва домаћинства која немају електрична бројила ван куће.

УНС на свом сајту објављује питања грађана и одговоре на њих у рубрици „Грађани траже да новинари питају“.

УНС позива новинаре да на свакодневним конференцијама поставе надлежнима питања грађана која објављује на свом сајту и доставља редакцијама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси