Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Политике и Курира (2015)  |  Адриа медиа откупила права WAZ-а над Политиком, Дневником и Вечерњим новостима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Политике и Курира (2015)

07. 10. 2015.

Извор: dnevnik.rs

Адриа медиа откупила права WAZ-а над Политиком, Дневником и Вечерњим новостима

Компанија Адриа медиа група купила је сва права и потраживања од немачке компаније "Funken Medien Gruppe", правног следбеника компаније WAZ, које је та компанија имала у Србији, сазнаје данас Бета. Реч је о правима и потраживањима које је немачка компанија имала према компанијама Политика новине и магазини, Политика штампарија, Политика А.Д, затим Дневник Војводина Прес, као и према НИД Новости.

Адриа медиа група издаје дневни лист Курир, 41 штампано издање магазина и недељника, 24 дигитална издања и има 720 запослених у региону.

Послује на тржиштима Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

Председник Адриа медиа групе Александар Родић потврдио је да је та компанија купила сва права и потраживања од немачке „Funken Medien Gruppe“, а према и у вези са компанијама Политика новине и магазини, Политика штампарија, Политика АД, Дневник Војводина Пресс и НИД Новости из Београда.

Та права и потраживања раније је имао немачки WAZ, који сада послује под именом „Funken Medien Gruppe“, наводи се у изјави Родића Бети.

Родић је додао да ће Адриа Медиа Гроуп у наредном периоду ући у процес реализације ових права и потраживања, поштујући све важеће законе Србије.

"У случају да АМГ оствари право власништва у било ком од горе наведених привредних друштава, тражићемо сагласност Комисије за заштиту конкуренције", најавио је председник Адриа медиа групе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси