Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Политике и Курира (2015)  |  Тадић: Хомбах побркао податке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Политике и Курира (2015)

11. 10. 2015.

Извор: Политика, Танјуг

Тадић: Хомбах побркао податке

"Бивши директор немачке медијске групације ВАЦ Бодо Хомбах очигледно је побркао времена и надлежности, јер су се инвестиције које је ВАЦ пласирао у Србију десиле у време влада Зорана Ђинђића и Војислава Коштунице, а не у време владе Мирка Цветковића", изјавио је данас бивши председник Србије Борис Тадић реагујући на интервју Хомбаха за немачки часопис „Хоризонт”.

Тадић, који је председник Социјалдемократске странке, истиче да током његовог првог председничког мандата није имао ни надлежности ни инструменте да решава проблем са којим се ВАЦ већ тада суочио, саопштила је СДС.

Тадић наводи да је проблем ВАЦ-ових инвестиција у Србији наследио из времена претходних влада и да је током свог другог мандата учинио све да се тај проблем реши, наводећи да су зато бесмислене критике које му Хомбах упућује.

„Олигарси које Хомбах помиње су Мишковић, Беко и Суботић, јер су то једини олигарси који су у току мандата поменутих влада посредовали и учествовали у ВАЦ-овим финансијским операцијама у Србији”, истиче Тадић.

Он каже и да је проблем очигледно у томе што је инсистирао да се тај проблем решава на законит начин, а не привилеговањем инвеститора или тајкуна, које су како је навео, претходне владе укључиле у читав процес.

Он наводи да је када је ВАЦ решио да напусти инвестиције на простору читавог Балкана, укључујући и Србију, сматрао да је за нашу земљу и наш медијски простор корисно да њихове акције откупи и неко од домаћих инвеститора.

„Дакле, уколико није постојала законска препрека, није било ни политичке. Међутим, нико од домаћих инвеститора није био теран или присиљаван да откупи ВАЦ-ове акције и то је мој одговор на ноторне лажи које се у вези са овом темом у протеклим данима пласирају у медијима”, истакао је Тадић.

Бивши специјални Координатор Пакта стабилности Бодо Хомбах је у интервјуу за „Хоризонт” пребацио Тадићу одговорност за „торпедирање послова” ВАЦ-а у Србији и изнео уверење да ће српски премијер Александар Вућић до краја довести започети процес полицијске истраге, када је реч о куповини медија.

„Куповина Новости била је неуспех. Ја сам, међутим, убеђен да ће српски премијер Вучић полицијску истрагу којој је дао импулс и коју ја подржавам, водити до краја и да ће преваранти бити ухапшени”, рекао је Хомбах за „Хоризонт”, специјализовани недељник за маркетинг и медије.

„Борис Тадић, који је једно време на западу важио као носилац наде, допустио је у Србији да олигарси са одговорним у картелској служби „играју” заједно, како би ВАЦ-групу торпедирали у њеним пословима”, рекао је Хомбах.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

12.10.

2015.

nazocnik [нерегистровани] у 18:58

Tadic laze!

Da, Tadic laze, kao sto je u dva navrata slagao - obmanuo Angelu Merkel (prvi put oko Uskrsa 2010. pri susretu u Moskvi, potom pri boravku u Nemackoj nekoliko mesecvi kasnije), a potom - treci put - ministra spoljnih poslova Vestervelea kad je dolazio u Beograd. Cuti Tadicu, ne brukaj se vise!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси