Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  „Недељене новине“ из Бачке Паланке излазе и након раскида приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

01. 03. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

„Недељене новине“ из Бачке Паланке излазе и након раскида приватизације

Након што је Министарство привреде у октобру претходне године поништило приватизацију локалног листа „Недељне новине“ из Бачке Паланке које су биле у власништву Милојка Павловића, овај медији наставио је да излази.

„Од када је раскинута приватизација радимо у тешким условима. Финансирамо се од огласа и продаје листа. Зарада листа у току месеца је на нивоу три минималца“, рекла је о УНС-у уредница листа „Недељне новине“ Нада Дедијер.

Она истиче да не зна шта ће даље бити са судбином 'Недељних новина'.

"Хоћемо ли бити поново продати или ће капитал припасти запосленима, то ћемо видети. Чекамо шта ће Министарство привреде одлучити", каже Дедијер.

Она објашњава да је након раскида приватизације овај лист напустило пет запослених, а остало три, од који је само један новинар.

"Након што је нови власник Милојко Павловић купио лист, довео је новинаре са радија и телевизије и они су радили хонорарно. Кад им је уговор истекао и када је раскинута приватизација, они су отишли. Данас један новинар треба да покрије све вести из општине. Због недостатка запослених и финансијских средстава, преузимамо вести са интернета како бисмо покрили све новости из Бачке Паланке“, каже Дедијер.

Нада Дедијер рекла је УНС-у да је након приватизације отишла из листа и узела отпремнину, али да и даље волонтерски помаже овом локалном листу у уређивању нових издања. 

„Недељне новине“ излазе већ пет деценија, данас приређују садржаје, осим на српском, на мађарском и словачком језику и продају се, како каже Дедијер, у 2.300 примерака.

Новог власника Милојка Павловића овај лист је добио у септембру 2015. године, када је он на јавном надметању понудио највишу цену - 34.000 евра. Претходне године Министарство привреде је раскинуло приватизацију, јер власник није поштовао купопродајни уговор.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси