Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Нови покушаји продаје локалних медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

06. 03. 2017.

Аутор: Бета Извор: Инсајдер

Нови покушаји продаје локалних медија

Министарство привреде покренуло је нове поступке продаје неколико локалних медија јер је поништена њихова приватизација зато што нови власници нису испуњавали уговорене обавезе. Објављени су позиви за слање писама заинтересованости за куповину Телевизије Блаце, Недељних новина из Бачке Паланке и Радио-телевизије Пруга из Лајковца.

У Телевизији Блаце која је била продата нишкој Телевизији Белами у власништву Видосава Радомировића сада нема запослених, а вредност њене имовине је 448.000 динара.

Недељне новине је раније купио Милојко Павловић из Новог Сада и у том медију је остало троје запослених, а вредност имовине је 189.000 динара.

Радиотелевизија Пруга је била у власништву Мирјане Крстић из Обреновца, а после поништења приватизације у њој је остало шесторо запослених, уз имовину од 216.000 динара.

Министарство привреде је претходно, 27. фебруара, објавило јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за учешће у поступку приватизације Радио-телевизије Крагујевац.

Заинтересовани инвеститор, како је наведено, требало би да до 27. марта достави предлог индикативне цене, инвестиционог програма, оквирног плана пословања и броја запослених (из РТВ Крагујевац, као и ван РТВ Крагујевац), које је спреман да запосли на неодређено време.

Претходна приватизација Радио-телевизије Крагујевац поништена је 25. јануара 2017.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

06.03.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 19:30

Za sada bez dobrog naslova!

I ako je privatizacija Radio Televizije Kragujevac poništena pre 40 dana država koja je postala većinski vlasnik nije našla za shodno da radnicima uplati ni jedan jedini dinar (i ako je od predhodnog vlasnika uzela 150 000evra garancija i 85 000 evra za koliko je prodala RTK). Za ovu državu izgleda nije bitna činjenica da radnici 9 meseci nisu primili platu niti joj je palo na pamet da im bar overi zdravstvene knjižice. Za tu istu državu je neprihvatljivo da grad Kragujevac isplati zaostale plate i sprovede socijalni program kao i da izmiri sva dugovanja koje RTK ima da bi se firma konsolidovala i do decembra ponovo privatizovala ali bez dugova i viška zaposlenih. Sindikat i zaposleni su danas krenuli sa prikupljanjem potpisa za peticiju da se gradu Kragujevcu vrati RTK i za nekoliko sati tokom prvog dana prkupljanja potpisa (bez obzira na kišu i loše vreme) zsposleni su prikupili nekoliko hiljada potpisa svojih sugrađana.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси