Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Орешник за Н1 о привођењу у Приједору: Рећи ћу све!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

10. 01. 2018.

Извор: Н1 БиХ

Орешник за Н1 о привођењу у Приједору: Рећи ћу све!

Ми смо снимали у Приједору, дошли смо ту да нађемо госпођу Дијану Ђуђић јер је посудила велику суму пара словенској политичкој странци која је у опозицији, ради се о 450.000 еура. А онда је дошла полиција, испричао је данас за Н1 новинар словеначког Канала А Миха Орешник.

Орешник је у телефонском разговору за Н1 казао да је приједорску полицију интересовало да ли новинари имају дозволу за снимање, а на мјесто догађаја су дошли по пријави грађана - за узнемиравање.

Подсјећамо, полицијски службеници у Приједору привели су екипу новинара који су из Словеније допутовали у овај град како би снимили причу о наводима да је једна држављанка Босне и Херцеговине из Приједора позајмила 450.000 еура предсједнику словенске странке Социјалдемократског савеза Словеније (СДС) Јанезу Јанши.

''Ми смо снимали у Приједору, дошли смо ту да нађемо госпођу Дијану Ђуђић јер је посудила велику суму пара словенској политичкој странци која је у опозицији, ради се о 450.000 еура. Ми смо дошли из Словеније да ту особу нађемо, да је питамо какве она везе има са словенском политиком и мало смо тамо око блокова људе питали, комшије, ко је он, је ли има толике паре и каквим се пословима бави. Били смо неких сат времена тамо, стварно смо пуно људи питали. Ваљда их је неколико звало полицију и рекло да их узнемиравамо, а ми смо рекли да ако не желе нећемо их снимати'', казао је за Н1 новинар Миха Орешник.

Описао је сусрет с полицијом, вожњу до Полицијске станице и наводе службеника да ''морају провјерити да се случајно не ради о каквом тероризму''.

''Онда је дошла полиција, замолили су нас за документе, питали су нас шта радимо, ми смо све објаснили. Онда су нас питали имамо ли неку дозволу за снимање. Ја сам рекао да смо ионако на јавној површини и да нам за то не треба нека дозвола. Мало су нас испитивали, одакле смо, јесмо ли пријавили опрему на граници. И онда су нам рекли да морамо с њима на полицијску станицу и ако нећемо тамо, да ће нас силом одвести. Онда смо питали - зашто то? И то је било најчуданије. Рекли су, морамо то што наводите морамо провјерити да се не ради случајно о каквом тероризму. То је било најчудније. Снимке с камере нам нису прегледали, али вожњу до полицијске станице смо снимали телефоном, и наравно они су то примијетили. Рекли су нам да морамо то избрисати, да је то неовлаштено снимање. И на крају смо већи дио тога избрисали с телефона'', нагласио је он.

Како је испричао Орешник, проблем је наводно избио због чињенице да је жена коју су тражили, кћерка једног од бивших приједорских полицајаца који је сада у пензији.

''Један од њих је био мало гадан, али на крају кад смо све рашчистили, били су онако љубазни. На почетку се видјело да нису. Проблем је што жена коју смо тражили, је кћерка једног полицајца њиховог који је сада у пензији. Шта сада? Извијест ћу јавност о свему што се догодило, рећи ћу све'', закључио је он за крај разговора.

Међу приведенима је, подсјећамо, била и новинарка Поп ТВ Ирена Јовева.

Јовева је за Н1 раније казала да су их привели у Полицијску станицу у Приједору гдје су их испитивали о природи њихове посјете Приједору и узели им документе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси